Добредојдовте во Kлубот на Генерали!

Klub Na Generali Logo

Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ од областа на безбедноста и одбраната, Скопје е формирано со слободно здружување заради усогласување и остварување на интересите и целите за заштита и унапредување на безбедноста и одбраната на Република Северна Македонија

Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ како здружение на граѓани, своите цели, задачи и дејности ги остварува во согласност со односите утврдени со Уставот на Република Северна Македонија, со Статутот на здружението и Статутот на Сојузот на здруженија на Република Северна Македонија, како и со другите законски норми кои ја регулираат материјата од оваа област.

Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ е доброволна, невладина, непартиска и непрофитна организација.

Активности

Прегледај ги сите
19.03.2024
Здружението „Клуб на генерали“ избра ново раководство
15.12.2023
Симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес „Xуманитарен одговор 2023“
11.12.2023
Плакета и почесно членство за министерката Петровска од Клубот на генерали, во знак на благодарност за поддршката на ова здружение кое е важен дел од одбранбениот систем
16.10.2023
Одбележување на 17ти Октомври – Ден на Командата за операции
11.10.2023
Одбележување на 11ти Октомври
09.08.2023
Одбележување на 120 години од Илинденското востание