Одбележување на 120 години од Илинденското востание

Делегација на здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ во состав претседател на здружението генерал Павле Арсоски, секретар генерал Зоран Димов и член на извршниот одбор генерал Драган Андрески во рамките на програмата за одбележување на 120 години од Илинденското востание и 79 години од одржувањето на Првото заседание на АСНОМ на кое се поставени темелите на Македонија, положија свежо цвеќе пред споменикот на АСНОМ, пред споменикот на Никола Карев и пред споменикот на Методија Андонов Ченто.

Илинден како национален празник е потсетник за борбата и заложбите за независна, слободна и суверена Македонија. 

Останати активности:

19.03.2024
Здружението „Клуб на генерали“ избра ново раководство
15.12.2023
Симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес „Xуманитарен одговор 2023“