14.06.2024
Учество во меѓународна активност на Здруженија од областа на одбраната и безбедноста

Во период од 12 до 14.06.2024 година реализирана се работни средби помеѓу Здружението на ветерани и бранители од Р.Хрватска, здружението на ветерани и здружението Клуб на Генерали. Во реализацијата на планираните активности покрај размената на искуствата на здруженијата од областа на одбраната и безбедноста, председателот на Здружението Клуб на Генерали бригаден генерал Орце Јордев одржа […]

31.05.2024
Одбележување на денот на загинат припадник од Армијата

На ден 31.05.2024 година на спомен обележјето во кас. Илинден покрај многубројните делегации, во име на Здружението – Клубот на Генерали, Бригаден генерал Орце Јордев и Генералот во пензија Зоран Димов положија свежо цвеке, и му изразија почит на трагично загинатиот припадник од Армијата, капетан Зоран Бубески.

09.05.2024
Одбележување на денот на Европа и денот на победата над фашизмот

Врз основа на Годишниот план за работа  на  здружението Клуб на Генерали за 2024 година, настанот е одбележан на ден 09.05.2024.година, во време од  11.00 до 12.00 часот пред споменикот на Ослободителите на град Скопје пред Владата на Р. Македонија. На настанот цвеќе положи делегација на Здружението во состав бригаден генерал Орце Јордев, и генералите […]

19.03.2024
Здружението „Клуб на генерали“ избра ново раководство

Почитувани, Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ на Годишното воедно и изборно собрание на Здружението, кое се одржа во Домот на Армијата во Скопје, избра новото раководство. За нов претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ избран е генерал Орце Јордев кој функцијата ја презеде од досегашниот претседател генерал д-р Павле Арсоски. На местото на досегашниот потпретседател генерал […]

15.12.2023
Симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес „Xуманитарен одговор 2023“

Црвениот крст на Република Северна Македонија, на ден 18.10.2023 во Скопје организираше симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес „Xуманитарен одговор 2023“. Покровител на вежбата e Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, а учествуваа институциите вклучени во Системот за кризен менаџмент, домашни и странски тимови од Црвениот крст. Црвениот крст својата сила ја добива од граѓаните […]

11.12.2023
Плакета и почесно членство за министерката Петровска од Клубот на генерали, во знак на благодарност за поддршката на ова здружение кое е важен дел од одбранбениот систем

Денеска (11. декември 2023) во Клубот на генерали, здружение чии членови се пензионирани и активни генерали во Армијата на Република Северна Македонија, претседателот на здружението, генералот во пензија Павле Арсоски на министерката за одбрана Славјанка Петровска и врачи Плакета и почесно членство, во име на одличната соработка помеѓу Министерството и Клубот, како и континуираната поддршка […]

16.10.2023
Одбележување на 17ти Октомври – Ден на Командата за операции

Членовите на здружението Клуб на генерали во кое членуваат сите активни и најголем дел од пензионираните генерали, денес присуствуваа на воена свеченост во кумановската касарна „народен херој Боро Менков“ со која се одбележи 17. октомври – Ден на Командата за операции. Командата за операции е чувар на традицијата на македонското востание во Кресна и околината, […]

11.10.2023
Одбележување на 11ти Октомври

Делегација на здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ во состав претседател генерал Павле Арсоски, секретар генерал Зоран Димов и член на извршниот одбор генерал Драган Андрески денеска положија свежо цвеќе пред споменикот на народно востание на македонскиот народ во Скопје. Ден на востанието на Македонија или Ден на народното востание на македонскиот народ се празнува на 11. […]

09.08.2023
Одбележување на 120 години од Илинденското востание

Делегација на здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ во состав претседател на здружението генерал Павле Арсоски, секретар генерал Зоран Димов и член на извршниот одбор генерал Драган Андрески во рамките на програмата за одбележување на 120 години од Илинденското востание и 79 години од одржувањето на Првото заседание на АСНОМ на кое се поставени темелите на Македонија, положија свежо […]

28.04.2023
Помен за загинатите кај Вејце во 2001 година

На 28. април 2023 година, се одржа помен на загинатите војници пред кај месноста Вејце на Шарпланина од 2001 година, пред спомен обележјето во касарната Илинден. Поменот како и секоја година го организираше нивната матична единица, баталјонот за специјални намени-Волци. По воведното обраќање на командантот на единицата и минута молк, делегација од Здружението КЛУБ НА […]

28.03.2023
Годишно собрание на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ

Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ, за актуелни прашања од областа на безбедноста и одбраната, Скопје на 28. март 2023 година во своите простории во Домот на Армијата во Скопје, го одржа своето редовно годишно собрание, на кое учество земаа сите членови на Здружението, како и генералите кои не се членовии, како и претставници на сродни здруженија […]

03.10.2022
Средба со Претседателот на Република Северна Македонија

Делегација на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ предводена од претседателот на здружението генерал Арсоски, секретарот генерал Димов и членот на надзорниот одбор генерал Сејдини, на 03.октомври 2022 година оствари работна средба со Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски во вилата Водно. На средбата, генералот Арсоски го информираше претседателот Пендаровски за целите и програмските задачи на […]

28.03.2022
Научна конференција

На 28-ми март 2022 година, со почеток во 11.00 часот во Домот на Армијата во Скопје се одржа трибина на тема „30 години развој на Армијата – формирање, настани, успеси, предизвици, иднина“. Трибината која беше во организација на Асоцијацијата на здруженија од сферата на безбедноста, одбраната и меѓународните односи, со поддршка на Министерството за одбрана […]

18.03.2022
Годишно воедно изборно собрание на Здружението Клуб на генерали

На 18. Март 2022 година се одржа годишно собрание на Здружението Клуб на генерали кое воедно оваа година беше и изборно собрание. Изборот на новото раководство на Здружението беше извршено на Годишното собрание на Здружението кое се одржа во Домот на Армијата во Скопје, на кое присуствуваа речиси сите членови – активни и пензионирани генерали. […]

18.03.2020
Годишно собрание на здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ