General Profile Picture
Мирослав СТОЈАНОВСКИ, генерал-потполковник

Трет Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е во Скопје во 1959 година. Основното образование го завршил во 1974 година, а на Воена гимназија во Белград (Србија) дилпомирал во 1978 година. Воената академија на копнена војска, смер пешадија ја завршил во 1982 година во Белград (Србија) и Сараево (БиХ). Военото образование го продолжил на […]

General Profile Picture
Бригаден генерал Мирче ЃОРГОСКИ

Дата и место на раѓање:07.11.1966, Охрид, Република Македонија. Образование: Учество на позначајни семинари и вежби: Воена кариера: Унапредувања: Постигнати успеси во кариерата: Странски јазици: Брачна состојба:Оженет и татко на 2 деца.

General Profile Picture
Бригаден генерал Симеон ТРАЈКОВСКИ

Бригаден генерал Симеон Трајковски е роден 1969 година во Скопје. Завршува Општа средна воена школа „Братство и Единство“, 1987 година во Белград, а потоа и Воена академија на Копнена Војска, насока артилерија 1991 во Белград, Република Србија. Военото образование го надградува со постдипломски студии за командни и штабни должности на Ратната школа „Бан Јосип Јелачиќ“ […]