General Profile Picture
Митре АРСОВСКИ, генерал-потполковник

Прв Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е на 01. ноември 1936 година во село Стари Град во општина Велес. Основното образование го завршил во родното место, а продолжил да се образува во Гимназија која ја завршил во 1956 година. Воена академија на Југословенската народна армија (ЈНА) ја завршил во 1960 година. Военото образование […]

General Profile Picture
Мирослав СТОЈАНОВСКИ, генерал-потполковник

Трет Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е во Скопје во 1959 година. Основното образование го завршил во 1974 година, а на Воена гимназија во Белград (Србија) дилпомирал во 1978 година. Воената академија на копнена војска, смер пешадија ја завршил во 1982 година во Белград (Србија) и Сараево (БиХ). Военото образование го продолжил на […]

General Profile Picture
Зоран ДИМОВ, генерал мајор

Четврти Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е во Скопје во 1958 година. Основното образование го завршил во 1972 година, а средното училиште во 1976 година во родното Скопје. Воената акдемија на копнена војска на Југословенската народна армија (ЈНА), род артилерија ја завршил во 1980 година во Белград (Србија). Во 1991 година го положил […]

General Profile Picture
Драган АНДРЕСКИ, генерал-потполковник

Втор Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е во 1950 година во село Обршани, Прилепско. Основното образование го завршил во родното Обршани во 1965 година, а продолжил во Гимназија во Битола каде завршил во 1969 година. Дипломирал на Воената кадемија на копнена војска, смер артилерија во Белград (Србија) и Задар (Хрватска) во 1973 година. […]

General Profile Picture
д-р Павле АРСОСКИ, генерал-мајор

Претседател на Здружението КЛУБ НА ГЕНЕРАЛИ Роден е во Гостивар во 1967 година, а детството го поминал во Сисак (Хрватска) каде го завршил основното образование во 1982 година. Воена гимназија завршил во Загреб (Хрватска) во 1986 година, а военото образование го продолжил на Воената академија на копнената војска во Белград (Србија) и Задар (Хрватска). Дипломирал […]